2013

Sve aktivnosti koje smo planirali za 2013. godinu, primarno su se odnosile na pripremu za evropsko prvenstvo u Banja Luci. Ove aktivnosti podrazumijevaju vježbe, na zemlji, u vazdušnom tunelu, trening kampove i trening skokove na prvenstvu.  Prije početka skakačke sezone, FS ekipa je pripremu radila na zemlji, korišćenjem specijalno izrađenih dasaka sa točkićima. Paralelno sa pripremama na zemlji, bacili smo se i u potragu za sponzorima ekipe…

ZastaveSlobodanPad

April 2013

 U aprilu naša ekipa se intenzivno pripremala za predstojeće evropsko prvenstvo u Banja Luci . Pripreme su se obavljane na našoj  dobro poznatoj drop zoni u Menzelinsku, Republika Tatarstan (Rusija). Tok priprema su obilježili veliko zalaganje i trud članova    ekipe, lijepo druženje sa ostalim padobrancima i blagodeti živog piva na kraju dana. O tome više ovdje.

BL-evropsko

Avgust 2013

Iako se nismo takmičili, dio naše ekipe je ipak posjetio evropsko prvenstvo u Banja Luci gdje smo izvodili takozvane “fun jump”. Razlog zbog kojeg se nismo takmičili je finansijske prirode. I pored marljivog rada, na kraju ipak nismo imali dovoljno novca da završimo pripreme do kraja. Opširnije o evropskom prvenstvu ovdje.

septembar2013Septembar 2013

 U septembru je, u organizaciji AK Nikšić, održan drugi po redu Kup grada Nikšića u disciplini skok na cilj. Iako to nije disciplina  kojom se naši takmičari bave, ipak smo uzeli učešće u ovom takmičenju. Takođe u septembru, održan je i 15. po redu jadranski kup  u Baru u organizaciji AK Podgorica, gdje je naš klub imao ulogu koorganizatora. Više o ovim aktivnostima pogledajte ovdje.

NiksicOktobar2013

Oktobar 2013

 U oktobru smo inicirali jedno lijepo druženje na aerodromu Kapino polje. O tome možete pročitati ovdje.

 

Novembar2013

 Novembar 2013

 Nakon dužeg vremena pošli smo u posjetu našim prijateljima iz padobranskog kluba Fenix iz Beograda. Skakali smo na aerodromu  Lisičji jarak i družili se sa dobrim ljudima. Više o tome, ovdje. Nedjelju dana nakon toga prisustvovali smo memorijalnom kupu “Pet  Zvijezda”. O svemu tome možete pročitati ovdje.

Iako nismo uspjeli da planirane akltivnosti, odnosno učešće na evropskom prvenstvu, izvedemo do kraja, ipak smo zadovoljni postignutim u 2013 godini.

Blue sky!