Static line

SKOK NA GURTNU (STATIC LINE)
U padobranstvu, gurtna je jaka platnena traka povezana jednim krajem za padobran, a drugim za avion iz kog padobranac iskače. Nakon odvajanja od aviona, ova kratka traka (rijetko preko par metara), momentalno vadi padobran iz ranca. Odmah nakon toga, padobran se otvara. Gurtna se odvaja od padobrana i ostaje da visi na avionu. Uvlači se u avion od strane padobranaca koji su ostali u avionu. Kod nas se koristi prilikom prvih skokova iz aviona.

Prilikom obuke za ovakav tip skoka, padobranac će u zakazano vreme doći na aerodrom. Na njemu će primiti instrukcije oko skoka na gurtnu, koja obuhvata dosta, ali ne i previše stvari, kako se učenik ne bi preopteretio informacijama. Ono što je bitno je da se objasni učeniku kako se padobran stavlja na sebe i kako se nakon otvaranja sa njime upravlja. Ovo se radi u “trenažeru”, određenom sistemu veza koji je zakačen na neko visoko mjesto, kako bi simulirao vožnju padobranom. Na ovom trenažeru se ujedno učenik obučava i šta da radi u slučaju bilo koje vrste otkaza padobrana, kao i postupke za rješavanje te situacije. Ovaj sistem obuke nije dugačak, možda svega par sati, nakon čega je učenik spreman da napravi svoj prvi skok. Prvi skok na gurtnu se obavlja sa 1.200 metara iz aviona.

Na visini od 1.200 metara, instruktor će dati znak učeniku da počne sa procedurom iskakanja, na način na koji je to učio na Zemlji, a koji se razlikuje od tipa letelice iz koje se iskače. Učenik staje na vrata aviona, i po proceduri iskače iz aviona. Odmah po napuštanju letelice (1 – 2 sekunde) padobran počinje pod dejstvom “gurtne” da se otvara, da bi nakon samo nekoliko sekundi bio potpuno otvoren. Kompletnu proceduru prati instruktor iz aviona, radi kasnije analize na Zemlji. Dakle ono što je najbitnije za padobranca na prvom skoku je – da iskoči. Ovde možete pogledati neke od skokova na “gurtnu”.

Odmah nakon otvaranja padobrana, učenik počinje da dobija instrukcije sa Zemlje, od strane instruktora, preko radio – stanice koja je zakačena učeniku za kacigu. Čim se instruktor sa Zemlje uvjeri da učenik čuje komande, ukoliko učenik radi sve što je potrebno na skoku, instruktora nećete čuti do momenta prizemljenja. Na pripremi za prizemljenje i samom prizemljenju instruktor sa Zemlje će se ponovo oglasiti, i navesti učenika da sleti meko, na aerodrom. Ovo je otprilike ono što će se dešavati sa Vama ukoliko želite da se samostalno bavite padobranstvom. Za taj dan – to je to. Propisi i regulative nalažu da prvi Vaš samostalni skok u životu bude ujedno i jedini tog dana. Nakon toga ćete skakati još određeni broj skokva na “gurtnu”, ali ovaj put radeći još neke vežbe, koje će vam instruktori zadavati na Zemlji. Najbitnija u nizu vežbi je “simulacija” otvaranja padobrana, dok još uvijek skačete na “gurtnu”. Ova simulacija se ogleda u tome da Vi kada iskočite iz aviona, i gurtna kreće da odradi svoj posao, rukama uradite pokret koji simulira samostalno otvaranje padobrana. Naravno, i dalje će ga otvarati gurtna, ali je ovo bitno iz razloga što će sljedeći korak u Vašoj obuci biti upravo taj – samostalno otvaranje padobrana.

NAKON GURTNE
Onog momenta kada instruktor koji Vas prati na obuci zaključi da ste sve dotadašnje vježbe savladali na adekvatan način, te da ste svjesni svake faze skoka u kojoj se nalazite, počeće obuka za Vaš skok sa samostalnim otvaranjem padobrana. Ovo zna da bude stresno za padobranca, iz razloga što više nema automatskog otvaranja padobrana, već ćete Vi to morati ovaj put da uradite sami. Vježbe se ne razlikuju posebno od simulacije prilikom skoka “na gurtnu”. Pokreti ruku su isti, samo što ovaj put više nećete simulirati otvaranje, već ćete padobran i otvoriti. Na prvim skokovima “na slobodno”, padobranci često otvaraju padobran i brže nego što to radi “gurtna” iz očiglednog razloga straha. Međutim, ako učenik iz bilo kog razloga iskusi nestabilnost prilikom odvoja od aviona, i počne da se “tumba” kroz vazduh, i tada je sistem učeničkih padobrana napravljen tako da se bezbedno otvori, čak i ako je učenik na leđima u slobodnom padu. Ovo je bezbjedno iz razloga što pilot padobranče koje otvara glavni padobran kod učenika nije “meko” već u sebi sadrži jaku oprugu, koja će otići prilikom aktiviranja daleko od padobranca i pokrenuti sekvencu otvaranja.

U nastavku možete odgledati kratak video iz naše galerije sa S/L obuke naših padobranaca: